יום ראשון, 27 באוקטובר 2024

היומרה של אונר״א להומינטריות

אונר״א מתארת את עצמה כארגון הומניטרי. אך היא משיגה זאת על ידי שינוי המשמעות של "הומניטרי". אונר״א מאמינה כי טיהור אתני של יהודים הוא הדבר המוסרי ביותר שניתן לעשות; ככזה, הוא הומניטרי, כמו כל אמצעי אחר המשמש להשגת מטרה זו.


אונר״א התביישה רק פעם אחת מאז ה-7 באוקטובר, כאשר פיטרה עובדים שהשתתפו בטבח; הדבר לא היה בגלל מה שעשו העובדים, שלגביו קיבלו אונר״א את הטענות, אלא בגלל שפוטרו מתפקידיהם. במציאות, אונר״א הפסיקה ליום אחד את הפרסום במדיה החברתית לפני שהמשיכה הלאה עד "ניקויה" של מבוכה זו על ידי קביעת שמות לשתי בתי ספר ולמתקן רפואי על שם שני אונסים קבוצתיים ומי שהכניס תינוק לתנור. באמצעות גישה זו, אונר״א הבטיחה כי גם האנסים הקבוצתיים יהפכו מיד לדוגמה.


אונר״א מתארת פשעי מלחמה כמעשים הומניטריים, רואה את הריגת ילדים פלסטינים על ידי חמאס כמעשה מכובד, תומכת במדיניות האפרטהייד נגד פלסטינים שחורים תוך הצדקתה כחלק מתנועת זכויות האדם, כוללת את קריאותיה של חמאס להשמדה כיסוד חלקי במספר רב מדו"חותיה וזה רק רשימה חלקית מאוד.


אגב, אתר האינטרנט של אונר״א סיפק את כל הדוגמאות לעיל. אונר״א אינה משקיעה מאמץ רב בניסיון להסתיר אותן; במקום זאת, היא מסתמכת על האמונה הרווחת כי ברגע שמישהו טוען להומניות שלו, הוא חופשי לפעול כרצונו. במקרה הגרוע ביותר, אונר״א מגדירה את פרסומה הקודם כמזויף, מוחקת כמה דפים ואז מטילה את האחריות על המאשימים.


---

בנוסף, אונר"א אינה רואה פחיתות כבוד בסיוע בהחמרת המשבר ההומניטרי. לאורך מחצית הראשונה של אוקטובר, רוב האספקה ההומניטרית הייתה אמורה להיות מסופקת על ידי אונר"א, שהכריזה כי תחדש את פעילותה בצפון רצועת עזה בספטמבר 2024. שתי שיירות של אונר"א נגנבו כמעט במלואן, עם אובדן של כ-90%. באותה תקופה, שיירות של קבוצות אחרות סבלו מאובדן של כ-10%. כמובן, אלא אם כן אונר"א סייעה בעצמה לשוד, אונר"א הייתה אמור לסבול מאבדות קטנות יותר בשל השיירות הגדולות והמאובטחות יותר שלה. בנוסף, אונר"א אינה אומרת דבר על האבדות, למרות שהארגון מאשים לעתים קרובות את ישראל כגורם לאבדות של משאית אחת או יותר. אונר"א מאשימה את ישראל ביצירת משבר הומניטרי במקביל, תוך התעלמות מהעובדה שאבדות שיירותיה מהוות את הגורם המרכזי לו.


שלוחות אחרות של אונר"א חיקו את אלה בעזה; למשל, סניף לבנון גייס את מפקד חמאס כמנהיג הוראה, וסניף סוריה השתמש במתקניה כבסיס עבור הג׳יהאד האיסלמי.


האבחנה של פוסט זה היא שאונר״א לכאורה עומד בהנחיות זכויות האדם עושה זאת תוך השגת תוצאות שונות בתכלית על ידי הגדרה מחדש של מה זה אומר להיות אדם. בהתחשב בעמדתו האנטי-ציונית, אני תוהה מה היה חושב אייזיק אסימוב, מחבר "רובוטים ואימפריה", שבו גיליתי את הרעיון הזה על העניין.


---

לפי נציב אונר"א, המטרה הסופית של הסוכנות היא לעודד טיהור אתני של היהודים. עם זאת, על פי מזכ"ל האו"ם, המדינה חייבת לתמוך ביוזמה זו ולקרוא תיגר על עצמה מכיוון שהיא נדרשת לכך על ידי מגילת האו"ם. אבל בפעם האחרונה שבדקתי, אלימות לא הייתה מטרת מגילת האו"ם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

למה לא אתרום השנה לוויקיפדיה?

אני לא אתרום מכיוון שהאתר לא מוכן להיאבק על אחד העקרונות המרכזיים שלו - נקודת מבט נייטרלית. ברור לי שהמצב בו קבוצה רצינית מאוד בעולם מוכנה ל...