אפליה שיטתית היא בעיה אמיתית בעולמנו. כל מי שעקב אחר מלחמת ישראל-חמאס צריך לדעת זאת עכשיו. קשה להתעלם מההשפעה הגדולה של אנטישמיות ושל קנאים עם גזענות של ציפיות נמוכות לגבי תגובות העולם.
למרבה הצער, אך לא במפתיע, התומכים העיקריים באפליה הם אלו שטוענים שהם נלחמים נגדה. הסיבה העיקרית לאטרקטיביות של הגישה הזאת היא שבניגוד לדורות קודמים, המאבק נגד אפליה הפך להיות הסמל החדש של הצדקנות. זה גורם לרוב האנשים להעדיף את הגישה הפשוטה ביותר, שהיא להיראות כאילו הם מקדמים את המאבק במקום לעשות זאת בפועל. זה מאוד מעצבן מכיוון שאלה שנלחמים באמת נגד אפליה (ואני מכיר כמה מהם) מקבלים, במקרה הטוב, תגובות אבסורדיות ובמקרה הרע, דחייה מכיוון שאף אחד לא מאמין להם.
אני לא יודע איך לתקן את זה, אבל הדרך שבה העניין מתקדם היא נוראית, ואם מישהו חושב שישראל (או יהודים) יהיו הקצה בנושא הזה, אני יכול למכור לו את המכונית המשומשת שלי (שאינה קיימת).
נקודות נוספות:
1. באופן טבעי, התרחיש הנפוץ ביותר כולל שילוב של הן תמיכה אמיתית והן הצדקנות. אולם זה לא משפר את המצב.
2. ישנם יוצאים מן הכלל מסוימים, הבולט שבהם הוא אונר"א, שדוגמתה הבסיסית היא גזענות של קנאים עם ציפיות נמוכות.
3. אין להתפלא שהאפליה הרווחת בישראל שונה מזו שבארצות הברית או אירופה, אך זה לא הבדל מהותי.
4. המצב הפלסטיני דומה למה שקרה במערב במהלך המחצית הראשונה של המאה ה-20. יש לנו הן אפליה רשמית והן לא רשמית נגד כל קבוצה, כולל קבוצות המבוססות על גזע (פלסטינים שחורים סבלו מאפרטהייד), דת (רוב הנוצרים ברחו, האנטישמיות פורחת, השומרונים שנואים), מגדר (קהילת הלהט"ב נרדפת, נשים מוזנחות) ורבים אחרים.
5. הגזענות היא הגורם הישיר לבורות המוחלטת לגבי המצב הפלסטיני, שאין דרישות המוצגות להם מכיוון שהם נתפסים כפחות מבני אדם
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה