האלגוריתם הפופולרי ביותר ליצירת האשמות אנטישמיות נגד ישראל פועל כך:
1. מצא תיאוריה אנטישמית קיימת, רצוי ישנה מספיק כדי לצאת מתחום הגדרת העבודה לאנטישמיות, לדוגמה, הרעיון שהיהודים הם שורש כל המוות בעולם.
2. התאם תיאוריה זאת קלות כדי להאשים את ישראל. בהמשך לדוגמה הקודמת, זה יהפוך לטענה שישראל אחראית למקרי מוות טבעיים ברצועת עזה.
3. התלונן בקולניות כאשר ישראלים, בתורם, מאשימים אותך באנטישמיות.
4. שבח את הצלחתך: גילית כיצד להשתמש באנטישמיות ובמקביל להציג את עצמך כגיבור מוסרי.
5. חזור על הפעולה.
באופן מדהים, תהליך זה ממש מהווה את הבסיס לאופן שבו רוב האנשים ברחבי העולם תופסים את הסכסוך הנוכחי. רוב האנשים אינם עוקבים במודע אחר צעדים אלה בעצמם, אך חוסר תשומת הלב הביקורתית שלהם מביא אותם להאמין שהאשמות כאלה אינן קשורות כלל לאנטישמיות באמת.
חשוב להכיר בכך שלא כל ההאשמות בנוגע לפעילות ישראל הן אנטישמיות; חלקן עשויות לנבוע מגזענות של ציפיות נמוכות, ומעטות אף מנסות בכנות להיות מציאותיות. עם זאת, סוג ההאשמה המתואר באלגוריתם זה הוא הנפוץ ביותר נגד ישראל, והאנטישמיות נותרת הסיבה העיקרית לקבלתה הנרחבת ברחבי העולם.
---
זו אינה רק נקודה תיאורטית; באופן ספציפי, התפיסה שלפיה לא אירעו התקפי לב קטלניים ברצועת עזה מאז המלחמה הנוכחית שיזם חמאס (טענה שמקורה בחמאס) הפכה לכאורה לידע נפוץ. באופן מדהים, מידע זה, הנשען על טענת חמאס, לא זכה לכאורה לערעור משמעותי מצד הקהילה הבינלאומית הרחבה, כאשר ספקנות הושמעה אך ורק על ידי גורמים פרו-ישראליים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה